Back to All Events

Oogfoto experience ‘Opia’ door Jan Willem Groen

Oogfoto experience ‘Opia’ door Jan Willem Groen

Het is nu belangrijk dat we elkaar aankijken en onszelf niet verliezen in beeldschermen. Wanneer je iemand aankijkt maak je een connectie.

De ogen zijn de weergave van de schoonheid die bij iedereen van binnen ligt. Als je die schoonheid bij jezelf kan zien, kan je dat ook bij anderen zien. Dat kan door elkaar aan te kijken. Dan gaat er een wereld voor je open. Iedere Oogfoto is de herinnering aan dit moment van connectie. 

De experience draagt de titel Opia: de dubbelzinnige intensiteit van iemand aankijken, wat tegelijkertijd invasief, kwetsbaar en mooi is.

Fotograaf Jan Willem Groen (1984) heeft tien jaar geleden zijn eerste Oogfoto gemaakt en is sindsdien gefascineerd. Hij bouwde zijn eigen installatie om perfect gepersonaliseerde Oogfoto’s te maken. Een wereldprimeur in fotografie.

Heb je jezelf wel eens diep in de ogen gekeken?
Welke kleur hebben ze? Hebben ze dezelfde tekening?
Wat valt je op als je echt kijkt?

Opening
Feestelijke opening met acts, DJ’s, champagne en muziek is op vrijdagavond 7 april aan de Quellijnstraat 80 Amsterdam (bij Marie Heinekenplein). Er hangt een selectie uit de honderden Amsterdamse ogen die hij in de afgelopen jaren fotografeerde.

Opening vrijdag 7 april van 20:00 t/m 00:00u
Open van zaterdag 8 & zondag 9 april van 13:00 - 20:00u
Open van donderdag 13 t/m zondag 16 april 13:00 - 20:00u
Open van donderdag 20 t/m zaterdag 22 april 13:00 - 20:00u
Toegang is gratis. 

Op iedere opengestelde dag worden ter plekke Oogfoto’s gemaakt door fotograaf Jan Willem Groen. Jouw Oogfoto is er vanaf €55 inclusief A4 print en digitaal bestand.

Op deze avond zijn er 8 plekken beschikbaar tegen de introductieprijs van €55. Reserveren kan via comments.

Jouw oog, jouw verhaal. 

www.oogfoto.nl

Earlier Event: February 1
Groen Links Campagnelocatie